Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la teva accessibilitat, personalitzar i recopilar informació estadística sobre la teva navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació consultant la nostra política de cookies. OK

Val més un vídeo que mil imatges

Pau Serracant
1 de Març de 2018

El S. XXI és, indubtablement, el segle de la imatge. Internet ens ha permès (obligat) a crear-nos una identitat digital per projectar-nos al món tal i com som o, més ben dit, tal i com volem que ens vegin. Això ha tingut grans repercussions tant a nivell individual com, sobretot, des del punt de vista corporatiu.

Després d’un període d’introspecció que totes les empreses han hagut de viure per tal de repensar-se i decidir de quina manera volien posicionar-se a nivell online, de la nit al dia totes elles han hagut d’anar omplint de recursos les finestres que la World Wide Web els hi anava obrint. Primer els webs i, a continuació, un llarg reguitzell de xarxes socials.

Fruit de l’evolució natural d’Internet i, sobretot, de la realitat tecnològica del moment, els primers continguts que van inundar la xarxa van ser els textos, seguits per les fotografies. Però amb les millores tècniques i de connectivitat, els vídeos s’han acabat convertint en dominadors indiscutibles del ciberespai.

Per saber per què l’audiovisual ha esdevingut el millor recurs per mostrar la teva empresa al món, aquí van uns quants arguments:

  • El món és audiovisual. Pot semblar molt obvi però quina millor forma d’explicar-nos pot existir que la que utilitzem habitualment per comunicar-nos?
  • Transmet els valors i la identitat de l’empresa. El gran potencial narratiu dels vídeos els converteix en un instrument idoni per arribar a l’espectador. No només des de la raó sinó, sobretot, des dels sentiments. A més, gràcies a recursos com el grafisme o l’animació és molt més fàcil fer tangibles idees o conceptes abstractes i que d’una altra manera serien molt difícils de comunicar.
  • Ajuda a diferenciar-te de la competència. Precisament per la seva gran capacitat per transmetre què és i com és la teva empresa, el vídeo és un recurs molt útil a l’hora de marcar diferències amb els teus competidors.
  • Posicionament SEO. Youtube és el segon cercador més utilitzat del món i els seus vídeos es posicionen molt bé a Google (el primer). A més, els usuaris passen més temps a les pàgines amb continguts audiovisuals, el que també ajuda a escalar posicions a les llistes de resultats. Així doncs, res millor que un vídeo per guanyar visibilitat a la xarxa.
  • Capacitat de viralització. Pocs recursos es comparteixen tant a Internet com els vídeos. Per tant, si juguem bé les nostres cartes, podrem multiplicar de forma exponencial l’impacte del nostre audiovisual (i, per tant, el coneixement de la nostra empresa) sense que això suposi una gran despesa.
  • Versatilitat. Els vídeos corporatius poden utilitzar-se en múltiples emplaçaments i contextos: a la pàgina web, a les xarxes socials, en una presentació davant d’un client, en un estand d’una fira d’exposicions, etc.    
  • Preus molt raonables. L’evolució tecnològica en l’àmbit audiovisual dels últims temps permet que, a dia d’avui, fer un vídeo corporatiu de qualitat professional estigui a l’abast de totes les empreses i butxaques.

 

Si amb tots aquests arguments encara no esteu decidits a fer un audiovisual per promocionar el vostre negoci, no sé de quina altra manera us puc convèncer... O potser sí: fent-vos un vídeo.