Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la teva accessibilitat, personalitzar i recopilar informació estadística sobre la teva navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació consultant la nostra política de cookies. OK

"Mirades de l’aigua", cada divendres a TV3

Anna Bonet
28 de Març de 2018

Des de fa algunes setmanes, cada divendres després del Telenotícies Vespre, TV3 emet l’espai informatiu Mirades de l’aigua. Es tracta d’una sèrie de 13 reportatges dedicats al cicle de l’aigua, a la sostenibilitat i al medi ambient, que realitzem des del departament de Producció de Continguts d’UNDATIA comunicació.

Quan vam rebre l’encàrrec de crear aquests vídeos –impulsats per Aigües de Barcelona- des de l’equip de guió vam assumir el repte d’explicar d’una manera divulgativa, atractiva i entenedora conceptes que sovint es reserven a l’àmbit científic. De fet, aquest és un dels objectius que perseguim en totes les nostres produccions, però esdevé crucial quan es tracta de continguts tècnics i científics que tenen com públic objectiu els espectadors de televisió i que, per tant, no són especialistes en la matèria. Per això, vam donar forma de reportatge als 13 vídeos i vam optar per acompanyar-los d’una veu en off que utilitza un to divulgatiu i proper, i una entonació que connecta amb tot tipus d’audiència.

En el cas dels entrevistats  –que sovint són especialistes en temes tècnics com la depuració, la potabilització, el sanejament, la distribució o la qualitat de l’aigua- també els hem animat a utilitzar un llenguatge didàctic i a sintetitzar la informació per poder fer èmfasi en allò que consideren més important.

La delicada realització i un grafisme senzill però clar han contribuït a fer àgil, atractiva i comprensible la informació. El resultat és una sèrie de 13 reportatges que, amb poc més de dos minuts cadascun, miren d’explicar al gran públic temes tan quotidians però desconeguts com el funcionament de la xarxa d’abastament d’aigua potable o l’empremta hídrica. Esperem que us agradi el resultat.

Recordeu: cada divendres, després del TN Vespre, a TV3, us expliquem l’aigua des d’un altre punt de vista!